Dante

Nekad prva priznata škola stranih jezika u Rijeci, danas Ustanova za obrazovanje odraslih

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante započela je svoju aktivnost 1991. kao specijalizirana škola za podučavanje talijanskog jezika. No, želja za napredovanjem je od samih početaka bila izrazito velika, pa je škola ubrzo proširila ponudu i na druge strane jezike. Danas se u školi održavaju tečajevi iz talijanskog, engleskog, njemačkog i hrvatskog jezika za strance.

U opuštenom, inspirativnom i kreativnom prostoru na interesantan i domišljat način podučavaju vrhunski profesori, uglavnom izvorni govornici. Svi naši nastavnici stručno se usavršavaju u inozemstvu i jednom mjesečno u našoj školi. Broj polaznika je ograničen jer isključivo rad u malim grupama dovodi do vrhunskih rezultata. Svi naši programi podržavaju individualne potrebe svakog polaznika i prilagođeni su svakoj životnoj dobi.

Od 2008. godine Ustanova je ispitni centar za međunarodni ispit iz talijanskoga jezika – CILS. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i postignućima, škola je 2009. godine dobila status ustanove te je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatke verificirala programe učenja stranih jezika. Danas polaznici Ustanove za obrazovanje odraslih Dante nakon završenog programa i položenog ispita dobivaju javnu ispravu, tj. svjedodžbu o znanju stranoga jezika koju upisuju u e-radnu knjižicu.